SOVELLUKSET

Kappaleen käsittely

Robottien yleisimpiä käyttökohteita ovet erilaiset kappaleenkäsittelysovellukset, kuten laatikoiden ja muiden pakkausten lavaaminen. 

Konepalvelu

Robotit soveltuvat erinomaisesti ruiskupuristuskoneiden, CNC-sorvien, puristinten yms. palveluun. Robottiautomaation avulla tuotantokoneita voidaan käyttää tehokkaammin ja miehittämättömänä.

Roboteilla toteutetuissa särmäyssoluissa tuotantokapasiteetti on parempi kuin manuaalisessa tuotannossa. Robotin toimiessa turva-alueen sisäpuolella taivutukset voidaan toteuttaa maksiminopeudella.

Hitsaus

Robialta on saatavilla eritysesti kaarihitsaukseen suunniteltuja robotteja sekä monipuolinen valikoima tarkkoja käsittelypöytiä ja ratoja.

Robotteihin voidaan liittää asiakkaan tarpeiden mukainen hitsauskone. Olemme toteuttaneet projekteja muun muassa Hyundain, Froniuksen ja Kempin virtalähteillä.

Työstö

Robottisovelluksia voidaan käyttää mm. hiontaan, kiillotukseen ja jyrsintään. Robotti voi kannatella joko työstölaitetta tai työstettävää kappaletta.

Robotti voidaan varustaa leikkaustyökaluilla, kuten laser-, vesisuihku-, tai plasmaleikkuri. Leikkausrobotien avulla saavutetaan erinomainen joustavuus toteutettaessa monimutkaisia muotoja ja leikkausta 3D kappaleille.

Maalaus

Maalaussovelluksiin on saataville suojattuja ja erityisesti maalaukseen suunniteltuja robotteja.

Annostelu

Tarkoitukseen suunnitellun laitteiston avulla robotilla voidaan annostella liimaa tai tiivistemassaa.

Kierteitys

Kierteityslaitteiston avulla robottia voidaan käyttää kierteitykseen.

Kokoonpano

Robotteja voidaan käyttää moninaisiin kokoonpanosovelluksiin. Sovelluksissa voidaan hyödyntää konenäkötekniikkaa ja voidaan toteuttaa yksitoikkoisia ja rasittavia työvaiheita työntekijöiden sijaan.

Robotti voidaan varustaa ruuvivääntimellä ja näin hoitaa ruuvausta vaativat kokoonpanotyöt.

Naulaus

Automatisoitu naulaus voidaan toteuttaa robottiin liitetyn naulaimen avulla.

Laatikon muodostus

Erillisen laatikonmuodostajan avulla voidaan automatisoida pakkauksen valmistus ja tuotteen pakkaaminen laatikkoon yhden robotin avulla.

Sisälogistiikka

Sisälogistiikan hallintaan Omron -kuljetusrobotti on oivallinen ratkaisu. Valikoimasta löytyy malleja 60kg, 90kg, 250kg ja 1500kg kantavuudella.